Što je SEO?

Search Engine Optimisation (SEO) je proces optimizacije web stranica za tražilice. Drugim riječima, stranice s boljom optimizacijom, prikazati će se na višem mjestu prilikom prikaza rezultata pretraživanja. Naravno, to može značajno utjecati na povećanje prometa na web stranici, pogotovo kada uzmemo u obzir da se više od 60% klikova na rezultate nakon pretraživanja dogodi upravo na prvih 5 rezultata.

Pogodnosti kvalitetne optimizacije

Uz već spomenuti viši ranking kod pretraživanja i potencijalno povećanje prometa na stranici, SEO sa sobom nosi i ostale pogodnosti. Zbog više pozicije pri pretraživanju, svakako dobivate veću vidljivost, a to može kod korisnika pobuditi osjećaj povjerenja i ojačati vjerodostojnost Vašeg branda ili proizvoda. Optimizirane web stranice obično su veoma pregledne i tražilicama, ali i korisnicima. Ako se tražilica može vrlo lako snaći na Vašoj stranici, onda je veća vjerojatnost da može i korisnik, čime se automatski poboljšava korisničko iskustvo.

Postoje razne tehnike kako se može poboljšati SEO stranice, čiji rezultat možda neće biti vidljiv odmah, ali će se dugoročno vidjeti njihov učinak. Ako ste spremni optimizirati svoju web stranicu i ostvarivati bolje rezultate ili trebate još malo poticaja, slobodno nam se javite!

Optimizirajmo zajedno