Zašto koristiti RSA, a ne obične oglase?

Regularni oglasi i dalje mogu biti solidan izbor za izradu Google oglasa, međutim, glavni nedostatak kod takvih oglasa je to što se ne prilagođavaju svakom korisniku koji ga vidi. RSA, kao što im stoji u samom imenu, imaju funkciju responzivnosti. Drugim riječima, osoba koja izrađuje oglase može napisati više različitih naslova i opisa, koje će oglas prikazivati različitim korisnicima.

Kako oglas bira što prikazuje?

Budući da postoji mogućnost prikazivanja više verzija oglasa odjednom, kako možemo biti sigurni da će se pravi oglas pokazati pravoj osobi? Iako nikada ne možemo biti sto posto sigurni, strojno učenje nam daje veće šanse nego ikada da oglasima ciljamo precizno i točno. Google će automatski kombinirati različite kombinacije naslova i opisa te uz to „učiti“ koji najbolje funkcioniraju kod koje publike. Pri tome,  Google, osim kvalitete oglasa, u računicu uzima i koje ključne riječi pretražuju, na kojem uređaju i kakvo je prijašnje ponašanje i pretraživanje te osobe.

Hoće li mi se isplatiti?

Responzivni oglasi u prosjeku imaju veći CTR, odnosno veće su šanse da će ljudi kliknuti na responzivni oglas kad im se prikaže. Drugim riječima, kampanje imaju veće šanse da budu uspješne i rezultiraju boljim rezultatima. Ako to nije dovoljan razlog, u lipnju 2022., RSA će biti jedini oblik oglasa za pretraživačku mrežu koji će se moći izraditi na Google Adsu.

Promjene nam dolaze i oni koji žele nastaviti s uspješnim kampanjama, morat će ih prihvatiti. Srećom, Papar je već stekao bogato iskustvo u radu s digitalnim kampanjama, a kao Google partner smo od početka krenuli poboljšavati uspjeh kampanja responzivnim oglasima. Javite nam se ako imate pitanja, prijedloga ili ako želite da Vaše poslovanje, proizvod ili uslugu oglašavamo na najbolji mogući način!

Oglašavajte se responzivno!