Što su 2D barkodovi?

Prije svega, moramo odrediti vrste barkodova. Stvoreno je više stotina barkodnih simbologija, ali obično se susrećemo sa svega dvadesetak. Najčešći i najprepoznatljiviji su 1D, odnosno jednodimenzionalni barkodovi, s kojima se najčešće susrećemo na pakiranjima proizvoda u trgovinama. Osim 1D, postoje i 2D barkodovi, koji vremenom postaju sve popularniji i korišteniji. Primjer koji vjerojatno većina nas prepoznaje je PDF417.

Čemu služe?

Sada smo dobili ideju što su barkodovi, ali kako ih mi možemo iskoristiti? Posebnost 2D barkodova je spremanje znatne količine podataka i brzo očitavanje istih, zbog čega se i koriste u mobilnom bankarstvu! Drugim riječima, kada izdate račun, platitelj može jednostavno otvoriti aplikaciju svoje banke, skenirati barkod i nakon toga samo potvrditi uplatu! Tako se ubrzava cijeli proces plaćanja i, najbitnije, minimizira se mogućnost pogreške jer se podaci ne unose ručno.

Ako želite izbjeći pogreške pri plaćanju, a u isto vrijeme svojim klijentima olakšati i ubrzati proces plaćanja, trebali biste razmisliti o implementiranju 2D barkodova u svoje račune i na webshop. Ako još ne koristite 2D barkodove ili trebate pomoć pri implementaciji, dopustite da Vam pomognemo!

Obratite nam se s povjerenjem