Što su kriptovalute?

Kriptovalute su digitalni novac, namijenjen da bude sredstvo digitalne razmjene. Posebnost kriptovaluta je decentralizacija i baziranje na blockchain tehnologiji. Upravo zbog načina na koji funkcionira blockchain tehnologija, kriptovalute se smatraju izrazito sigurnima i zaštićenima od krađe. S druge strane, kriptovalute još uvijek karakteriziraju velike fluktuacije vrijednosti, kako pozitivno, tako i negativno.

Kriptovalute u svakodnevici

Neke trgovine i e-trgovine prihvaćaju kriptovalute kao način plaćanja već duži niz godina, a sve više poduzeća im se pridružuje. Čak i veliki igrači, poput eBay-a, najavljuju kako bi mogli uvesti opciju plaćanja kriptovalutama, što bi svakako bio veliki korak prema standardizaciji plaćanja kriptovalutama. Uz: “I drugi to rade”, postoje neki vrlo uvjerljivi argumenti zašto bi bilo poželjno uvesti opciju plaćanja kriptovalutama na webshop. Prije svega, imati opciju plaćanja kriptovalutama će Vašu e-trgovinu uključiti u, još uvijek ekskluzivno društvo, te će svakako privući pažnju kriptoentuzijasta i potencijalno proširiti Vašu mrežu kupaca. Nadalje, transakcije kriptovalutama obično su osjetno brže od tradicionalnih, čak i kod internacionalnih transakcija, što će kupci sigurno cijeniti. Naravno, korisničko iskustvo je poboljšano i samim time što korisnici imaju više opcija plaćanja. Uz to, kao što je već i spomenuto, korištenje kriptovaluta uvelike smanjuje rizik od prijevare i krađe.

Ako ste spremni implementirati opciju plaćanja kriptovalutama na svoju e-trgovinu ili još uvijek imate nedoumica, slobodno nam se javite!

Zakoračite u kripto svijet