Kako znati je li neka stranica sigurna?

Moderni web preglednici prilikom pregledavanja neke web stranice korisniku prikazuju informaciju o sigurnosti prikazane web stranice. Prva razina provjere sigurnosti jest provjera SSL certifikata. Na temelju informacije o tome posjeduje li određena stranica SSL certifikat web preglednik prikazat će Vam je li ta stranica sigurna, obično u kutu trake s URL adresom, a prije otvaranja linka posjedovanje SSL certifikata možemo provjeriti u nazivu protokola u URL-u: HTTP za stranice bez SSL certifikata i HTTPS za stranice s važećim SSL certifikatom. No što bi SSL certifikati zapravo bili?

SSL certifikati

SSL je skraćenica za Secure Sockets Layer, sloj mrežne komunikacije zadužen isključivo za osiguravanje sigurnosti i povjerljivosti mrežne razmjene podataka. SSL certifikat bi, prema tome, bio način potvrđivanja korištenja SSL-a te rangiranja sigurnosti razmjene podataka. Dakle, posjedovanje SSL certifikata, iako je dobar indikator, ne jamči nam nužno najveću razinu sigurnosti. Najjednostavniji oblici SSL certifikata dostupni su čak i besplatno, dok cijena složenijih ovisi o tome što sve uključuju.

Za detaljne informacije o pojedinostima određenih SSL certifikata i njihovu implementaciju na Vašu web stranicu slobodno nam se obratite i osigurajte svojim klijentima sigurnost prilikom boravka na Vašoj stranici.

Osigurajte svoju web stranicu!