Što su?

Montaže i mockupi, najjednostavnije rečeno, su aranžiranje dizajna u već postojeću sliku. Na primjer, naslovnica web stranice montira se u sliku laptopa i mobitela ili se dizajn jumbo plakata postavi u sliku mjesta predviđenog za taj plakat. Time se dobiva percepcija i kvalitetniji dojam kako će taj dizajn izgledati u pravom svijetu.

Prednosti mockupa

Mockupi i montaže sa sobom nose određene benefite. Kao što je već spomenuto, zahvaljujući mockupu dizajneri i klijenti mogu vidjeti kako će njihova ideja zapravo izgledati u stvarnosti te koje promjene možda trebaju napraviti. Osim u samoj izvedbi i kreaciji dizajna, mockupi i montaže mogu uvelike pomoći kod predstavljanja proizvoda kupcima. Recimo da se bavite proizvodnjom ekološki proizvedenih sokova od jabuke. Kako biste svojim kupcima dočarali o kakvom se proizvodu radi, vrlo vjerojatno biste htjeli da se nalazi u lijepom okruženju, koje tematski odgovara Vašem proizvodu. Tako bi Vaš ekološki uzgojen sok od jabuke prije stavili na rustikalni, crveno-bijeli stolnjak, polegnut na rosnu travu uz piknik košaru, gdje u prvom kadru dominiraju Vaši eko sokovi, nego što biste ga prezentirali običnom slikom s bijelom pozadinom.

Dodatni benefit izrade mockupa jest isplativost. Alternativa za mockup može biti fotografiranje proizvoda, ali tada umjesto dizajnera, morate organizirati cijelo snimanje. To svakako nije mali posao, budući da se mora organizirati tim ljudi, pronaći lokaciju, odraditi snimanje, obraditi fotografije i tako dalje, sve da bi se dobio sličan rezultat naše montaže.

Nadamo se da ste se pobliže upoznali i uvjerili u korisnost mockupa. Slobodno nam se javite ako imate pitanja, želite više naučiti ili započeti suradnju!

Pogledajte naše mockupe!