Posjetnice, poznatije kao vizitke, jedan su od osnovnih alata korištenih pri upoznavanju potencijalnih partnera i razmjenjivanju kontakta s klijentima. U današnjem, digitalnom dobu, možemo u par klikova razmijeniti informacije i vizitku često smatramo bespotrebnom i zastarjelom, možda i pomalo primitivnom. Okrećemo li se potpuno korištenju novih tehnologija i odričemo li se stvarno korištenja vizitki ili je to ipak još uvijek neizgledno?

Vedar pozdrav, ozbiljan stisak ruke, odlučan govor i atraktivna vizitka neke su od najbitnijih stvari pri upoznavanju poslovnih partnera i klijenata. Zbog globalne pandemije, velika okupljanja poput poslovnih konferencija i izložbi bila su velikim dijelom ili potpuno zaustavljena pa smo već pomalo i zaboravili koliko zapravo potencijalnih partnera i suradnika upoznamo uživo. Na takvim konferencijama razmijeni se velik broj vizitki, a ako sa sobom nemate upečatljivu vizitku, vrlo vjerojatno će se izgubiti u hrpi. Još gore je ako uopće nemate posjetnicu. Naravno, možete razmijeniti kontakt mobitelima (ako imate baterije), ali mislite li da će Vas prije kontaktirati netko tko Vašu vizitku ima u novčaniku ili netko tko je Vaše ime, možda i pogrešno, spremio u mobitel s gomilom drugih kontakata. Dodatni bonus je to što vizitka može ići od ruke do ruke, odnosno zadovoljni klijent je vrlo jednostavno može proslijediti svojim kontaktima.

Vizitke više nisu isključivo fizički komadi papira. Brojna softverska rješenja, zajedno s fizičkim vizitkama koje koriste NFC za razmjenu podataka postoje kako bi se zamijenile klasične, papirnate vizitke. NFC vizitke izgledaju poput onih na koje smo navikli, ali ako se prislone na mobitel, gotovo trenutačno na njega šalju podatke koje ste prethodno postavili na vizitku. Neke vizitke čak imaju i opciju integracije CRM-a! Ako to postoji, zašto se još uvijek koriste papirnate?! Pa, prije svega, osoba s kojom dijelimo kontakt podatke mora imati uključen NFC na mobitelu. Vjerujem da možete zamisliti pomalo neugodnu situaciju gdje osobi koju ste tek upoznali objašnjavate što je NFC, zašto i kako ga mora uključiti, umjesto da mu jednostavno pružite vizitku i nastavite upoznavati potencijalne klijente bez neugodnosti. Zlatna sredina klasičnih i pametnih vizitki, je papirnata vizitka s QR kodom, poput ove koju smo izradili za Talentability!

Vizitka sama po sebi daje sve potrebne informacije, a kada se kamerom mobitela skenira QR kod, mobitel Vam ponudi opciju da sve te podatke spremite u imenik mobitela pod imenom osobe s vizitke.

Tehnologija rapidno napreduje i treba joj se prilagođavati i pratiti je, ali možda je bolje da se neke stvari ne mijenjaju. Razni softveri i rješenja na daljinu teško će zamijeniti ljudski kontakt i osjećaj papira pod rukama, a kreativan dizajn vizitke sigurno će ostati zapamćeni.

Ako ste se nakon čitanja uvjerili da su vizitke još uvijek bitne i spremni ste izraditi svoju atraktivnu vizitku koja neće biti zaboravljena i bačena, ili Vam treba još malo poticaja, slobodno nam se javite!

ZATRAŽITE PONUDU